Rätt att bo kvar – ny bok ute snart!

Rätt att bo kvar Vi har den stora äran att ge ut Rätt att bo kvar, som är en kollektivt författad handbok i hyresrättskamp, hyreshöjningsmotstånd och medborgarorganisering. Tillsammans med redaktörer, medförfattare och förhoppningsvis dig tänker vi fira utgivningen med kalas i både Göteborg och Stockholm.

I Göteborg äger festen rum på Göteborgs Litteraturhus lördagen den 21 maj. Kvällen innehåller förutom en presentation av boken ett späckat program med filmvisning, panelsamtal och liveband. Boken kommer att finnas att köpa till ett bra pris. Läs mer på Facebook-sidan för festen.

I Stockholm kommer vi att fira på Cyklopen tillsammans med Söderorts Institut för Andra Visioner. Mer information om när och hur kommer snart.

Utgivningsdatum är den 23 maj, men du kan förbeställa boken här.

5 maj 2016
Släppfest för vår nya bok Du har varit i alla städer

Du har varit i alla städer Nu ger vi äntligen ut Alexander Berthelsens Du har varit i alla städer. Den kan du läsa om här.

För att fira utgivningen åker vi till Stockholm, närmare bestämt till Sputnik i Skarpnäck och bjuder till släppfest fredagen den 23 oktober. Kom och fira! Mer information om festen hittar du på Facebook.

Utgivningsdatum är den 30 oktober, men du kan förbeställa boken här.

16 oktober 2015
Ny bok, namnbyte och bokmässa – massor på gång på förlaget!

Det händer grejer på vårt förlag. Inte nog med att vi har den stora äran att presentera vår nya fina bok om de socialistiska rånarna i Blekingegadegruppen, Rån för revolutionen Rån för revolutionen, som vi ger ut i samarbete med Verbal förlag. I höst byter vi dessutom namn till Koloni förlag. Mer information om det hittar du under rubriken Om förlaget.

Rån för revolutionen kan förbeställas redan nu här.

I slutet av september (närmare bestämt den 25–28) är det dessutom dags för årets upplaga av Bokmässan i Göteborg. Då hittar ni oss på vår vanliga plats i monter B02:42.

3 september 2014
TIQQUN x 2: Release och samtal på Kafé 44 den 18 oktober

Cybernetikens hypotes Välkommen på bokrelease! Fredagen den 18 oktober ordnar vi ett litet samtal mellan översättare och förläggare om våra två senaste böcker Cybernetikens hypotes och Teorin om Bloom. Samtalet äger rum på Kafé 44, som ligger på Tjärhovsgatan 46 i Stockholm. Klockan 17 börjar vi visa lite filmsnuttar av och om Tiqqun, och klockan 18 börjar samtalet som håller på till klockan 19.

Båda böckerna kommer att kunna köpas till rabatterat pris. Väl mött!

Evenemanget på Facebook
Evenemanget på Motkraft

Mer information om de båda böckerna hittar du här.

15 oktober 2013
Två böcker av Tiqqun utkommer den 26 september

Teorin om Bloom Vi är glada över att kunna presentera två nya titlar av det franska författarkollektivet Tiqqun: Cybernetikens hypotes och Teorin om Bloom. Båda texterna är ursprungligen publicerade i tidskriften Tiqqun.

Utgivningsdatum för båda böckerna är den 26 september och de kommer att kunna köpas på bokmässan i Göteborg som pågår den 26–29 september. Där hittar du oss i monter B02:42, med alla våra titlar och våra populära tygpåsar.

Det går utmärkt att förhandsbeställa böckerna redan nu från vår beställningssida. Vi skickar dem till dig så att du får dem på utgivningsdatumet. Förfrågningar om recensionsexemplar tas gärna emot på adressen kontoret (a) koloni.info.

Vi kommer även att arrangera ett litet evenemang kring böckerna på Kafé 44 i Stockholm under oktober månad. Då vankas små presentationer av böckerna och möjlighet att prata med översättarna.

Mer information om de båda böckerna hittar du här.

19 september 2013
Tre klassiska texter och Shanzhai till bokmässan

På korpredaktionen har det arbetats för fulla krafter under sommaren och vi är stolta över att kunna presentera två nya böcker i början av oktober:

Tre 
            klassiska texter Tre klassiska texter, en av Bokförlaget Korpens mest populära böcker, kommer nu ut på nytt i en omarbetad version. I denna nyutgåva introducerar vi den franske protosociologen Gabriel Tarde för en svensk publik. Texten heter ”Universell repetition” och utgör första kapitlet i hans bok Imitationens lagar. Samlingen innehåller också två betydelsefulla texter av Émile Durkheim och Max Weber, samt ett nyskrivet, insiktsfullt förord av Christopher Kullenberg, doktor i vetenskapsteori vid Göteborgs universitet.


Shanzhai Samtidigt ger vi också ut den koreansk-tyske mediefilosofen Han Byung-Chuls bok Shanzhai, en meditation över förfalskningarnas och fejkprodukternas filosofi. Boken guidar oss genom såväl österländsk som västerländsk konsthistoria med fokus på kopiering och original. Hur kommer det sig att vi i västvärlden är så säkra på vad ett original är, medan begreppet tycks bli oanvändbart när vi ska interagera med Kina?

Läs mer om boken Tre klassiska texter här och Shanzhai här.

Båda titlarna utkommer den 5:e oktober, men du kan köpa dem i förväg i vår monter på bokmässan i Göteborg den 27–30 september. Där finns alla våra titlar till mässpris, och dessutom nya, dödssnygga Korpen-tygpåsar i alla regnbågens färger. Du hittar oss i monter B03:22, på bajonettavstånd från Bonniers scen.

24 september 2012
Trafikmaktordningen

Den 22 september ger vi ut
Trafikmaktordningen
av Planka.nu

Nu går det att förhandsbeställa boken Trafikmaktordningen av Planka.nu! Boken kommer ut den 22 september och börjar säljas samma dag på Bokmässan i Göteborg, där vi har turen att dela monter med Federativs förlag, tidningen Brand och andra utgivare som vi beundrar.

Mer information om boken hittar du här.
31 augusti 2011
Nytt beställningssystem
och ny distribution

Samlade skrifter Vi har nu flyttat över vår distribution till Nätverkstans webbutik Samlade skrifter. Där kommer du i fortsättningen alltid att kunna köpa våra böcker till ”näthandelspris”, och alla beställningar som görs från vår hemsida expedieras omedelbart av våra vänner på Samlade skrifter. Fantastiskt bra, tycker vi!

Vårt tidigare beställningsformulär kommer att finnas kvar för förhandsbeställning av böcker som snart finns i lager. Ange bara titel och antal, så tar Samlade skrifter hand om din beställning så fort boken anländer från tryckeriet!

Bokhandlare är välkomna att lägga beställningar via Bokrondellen eller via e-post. Adressen är då "order at koloni.info". Samlade skrifter expedierar beställningen samma dag.


20 augusti 2011
Prometheus eller Narcissus?

Den 1 juni ger vi ut
Prometheus eller Narcissus?
av Karl Palmås

Vi är stolta över att presentera en helt ny bok av Sveriges mest spännande samhällsteoretiker. Boken undersöker gränsen mellan företagande och politisk aktivism – en gränsdragning som blir allt svårare att upprätthålla. Palmås tar hjälp av en rad tänkare för att sätta denna utveckling i sitt sammanhang, och belyser bland annat det problematiska i modernitetens sätt att särskilja ”rena” affärsintressen från ”smutsiga” politiska intressen. Mer information om boken finner du här.


31 mars 2011